TSMT eszközök

Főbb terápiás eszközeink:

NAGYLABDA

– min. 95 cm átmérőjű (a mozgások kiinduló helyzetének felvételéhez és a mozgatás közbeni reagáláshoz megfelelő méretű felületre van szükség)

GÖRDESZKA

 – 85*26 cm 

BILLENŐLAP

– lapja: 65×65 cm; (a méret meghatározza milyen pozíció vehető fel rajta jól (pl. négykézláb helyzet nehezen vagy nem kivitelezhető egy kisebb méretű lapon)

– az alján levő félkörív sugara 10 cm (fontos a billenés mértéke (túl nagy dőlésszög esetén nagyon nehéz a pozíciót megtartani, nem leesni róla, vagy ellenkező irányba elmozdítani) valamint nem megfelelő félkörív alj esetén a mozgást nem lehet a véghelyzetben egy pillanatra megállítani (az állandó hintázó mozgás nem megfelelő))

– csúszásgátló anyaggal borítva (pl. szőnyegpadló) 

   

PLÉD

– a gyermek méreteihez képest olyan erős szövésű pokróc, ami elbírja a gyermek súlyát, beletéve biztonságosan mozgatható

FÜGGŐÁGY

– megfelelő szövésű (strapabíró anyagú); erős kötelű

– kb. 1 m széles  

– a gyermek hanyatt tudjon feküdni benne

  

FORGÓFOTEL

– amiben meg lehet támasztani a gyermek fejét ( a saját tengely körüli forgatás jó kivitelezéséhez fontos a fej függőleges helyzete)

  

TRAMBULIN

– kb. 1 m átmérőjű;– beltéri

Egyéb:

  
  


A TSMT terápiához szükséges eszközök mindig az egyénre szabott feladatoktól függenek. Egyéni egyeztetés alapján érdemes eszköz vásárlásába kezdeni!