Tapasztalatok szülők szemével


"Nagyon hálásak vagyunk, mert a nagyfiam 3 hónapos kora óta segít nekünk Kitti. Bármikor írhatok neki, őszintén elmondja a szakmai véleményét.
Bár a nagyfiam (izomtónusából kifolyólag) nehezen kezdte meg a nagymozgásokat, a terápiának köszönhetően semmilyen lemaradása nincs. Kitti nélkül rossz belegondolni, hogy most hol tartanánk. A mai napig kapcsolatban vagyunk, és jelenleg is nyomonköveti a nagyfiamat és a 7 hónapos kislányomat. Millió köszönet érte!"
"A legszebb ajándèkot kaphatta a családunk a három èves kisfiúnktól,a beszèd megindulását! ?
Ehhez mèg egy lelkiismeretes terapeutára volt szüksèg,Kitti szemèlyèben. Ő a második terapeutánk,akit augusztus vègèn ismertünk meg.Addig sajnos nem èrtünk el eredmènyeket.
Bár kissè fèltem a váltástól,a korai sikerèlmènyek Kitti munkáját igazolták.
Az összeállított feladatsorok valóban szemèlyre szabottak,minden apró rèszletre figyel,így lesz hatèkony a torna.
Bármilyen kèrdèsem,vagy aggodalmam volt,bármikor feltehettem a kèrdèseimet,amire megnyugtató választ kaptam vagy èpp úgy változtatott a feladatsoron,ahogy a helyzet megkívánta.
Kisfiammal mindig kedvesen,türelmesen bánik,ugyanakkor határozott.Ezek a tulajdonságok nagyon sokat jelentenek a kisgyerekeknek ès biztonságèrzetet a szülőknek.
A torna alatt kemènyen küzdöttem kisfiam akaratával,ami nem volt egyszerű feladat.Türelmet,tervezèst ès időt igènyel a torna.De sosem cserèlnèm el azt az időt ès energiát amit beleadtam a kapott szèp szavakèrt ès mondatokèrt.
Emelett a kisfiam kiegyensúlyozott lett,amit a torna hozott magával a feladatok rèvèn,a kitartását erősítve.
Így már a házon kívüli tevèkenysègek is könnyebbek,anyakènt is önbizalmat kaptam,hogy ha a kisfiamat kèrdezik,már ő válaszol,nem nekem kell helyette.
Nagyon örülök,hogy bizalmat szavaztam Kittinek,köszönöm neki,hogy ehhez a csodálatos èlmènyhez hozzá segített bennünket!
Mindenkinek,aki a tornát kitartóan csinálja,eredmènyes új èvet kívánok,èrtèkelve minden apró lèpèst amit a közös munka hoz.
Sok türelmet,mosolyt,kitartást a gyerekek könnyebb jövőjèèrt!"
"Csak ajánlani tudom! Kedves és jó szakember a Kitti. A módszer teljesen gyerekbarát. Nálunk kislányunk alvásproblémáján nagyon sokat segített és mellette a mozgása is gyorsan feljődött."

"Áron 3 éves kisfiú, ritka rendellenességgel született, ami miatt fejlődése mind testileg, mind szellemileg lassú, megkésett, erőteljes fejlesztésre szorul.
Áron 3 hónapos kora óta Dévény kezelést kap, mivel először igen feszes, rosszul letepadt volt az izomzata, majd pedig a kezelések hatására a feszesség hypotoniába fordult át. 18 hónapos korában úgy éreztük, hogy a Dévény már kellőképpen rendbehozta az izomzatát, hogy más módszert is elkezdjünk, így jutottunk a TSMT-hez. A játékos feladatokat hamar megkedvelte. Minden feladatsorban van egy-két nagy kedvenc és persze olyan is, amit nem szeret, de becsülettel végigcsináljuk. Nem véletlen, hiszen már az első feladatsor után látványos fejlődésnek indult. Addig magától nem volt képes csak felülni, és kúszáskezdeményre utaló mozgásai voltak. A TSMT rendbehozta az izomtónus zavarait, látványosan rendezte az idegrendszeri működését, aminek köszönhetően a nagymozgásai beindultak, a finommozgásai pedig sokat javultak. Elmúlt például kezének túlérzékenysége, elkezdte használni a karjait, tenyerét, aminek köszönhetőenrövid kúszás után mászni kezdett, felálli, majd bútorok mellett lépegetni. Mindez kb. 3 hónapnyi TSMT feladatsornak volt köszönhető. 2016 nyarán új TSMT terapeutát kerestünk, akit Kitti személyében találtunk meg. Nagyon örülök, hogy váltottunk, mindent megkapunk Kittitől, amit az elődjénél hiányoltam: szaktudása mellett a legalább annyira fontos emberi oldalt is. Kitti első pillanattól szeretettel, örömmel fordult Áron felé, közvetlenül és kedvesen közelített hozzá. Áron, aki kezdetben hajlamos félénk maradni, hamar megkedvelte, elfogadta. Új tréninggel új feladatsor is járt, amit úgy érzem, sikerült maximálisan Áron egyedi igényeire alakítani, figyelembe véve, hogy testi fejlődése jóval a szellemi előtt áll. A feladatsor nem túl nehéz, könnyebb, mint az előzőek, mégis kihívást jelent, mivel pont a gyenge területeit célozza meg, de nem állít túl magas követelményt. Sikerült sok olyan fejlesztő játékot is beleszőni, amivel észrevétlen haladhat előre. Az első 8 hetes feladatsor után úgy érzem, hogy fizikálisan magabiztosabb lett Áron (1-2 lépésből már 5-10 m sétánál tart), szociálisan pedig szemmel láthatóan nagyot lépett: kedvesebb, odafigyelőbb, barátságosabb, jobban koncentrál, együttműködőbb lett. Kittivel könnyű és jó együtt dolgozni, meghallgatja a szülő és a gyermek igényeit is, és ezt figyelembe véve állítja össze a feladatokat úgy, hogy a gyermek a maximumot kapja, de mégis élvezni tudja a tréninget. Ha kérdésünk van, mindig szívesen és készségesen válaszol, örül a legkisebb fejlődésnek, ugyanakkor elvárásai is vannak, ami igen motiváló egy nehezen, lassan fejlődő gyerek esetében.
Nyugodt szívvel ajánlom mind a módszert, mind pedig Kitti munkáját mindazoknak, akik úgy érzik, gyermekük profitálhat játékos fejlesztő foglalkozásból Azoknak a gyerekeknek, akiknek pedig szakember (orvos, védőnő, gyógytornász, nevelési tanácsadó) javasolta a tornát, azt javaslom, mindenképp vágjanak bele, megéri."
"6,5 éves hiperaktív-figyelemzavaros kisfiam a talániskolaérettleszből abszolút iskolaérett lett. A kislányom is nagyon cserfes lett, nagyon jó lett a memóriája mindkettőnek. Kitti nagyon türelmes, jó terapeuta. Csak ajánlani tudom mindenkinek."